Iata semnele de avertizare cu o luna inainte pentru atacul de cord!

Potrivit Asociației Americane de Inimă și accident vascular cerebral, bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale sunt principala cauză a decesului din întreaga lume, dintre care majoritatea suferă de atacuri de cord pentru prima dată sau recurente. Atacurile de inimă sunt rezultatul:

  • Alimentarea cu sânge insuficientă
  • Cauzate de blocarea unei artere coronare

Peste 700.000 de persoane suferă de infarct miocardic în fiecare an și peste 100.000 de persoane nu se recuperează. Desi datele colectate dezvaluie un numar impresionant de mare de boli cardiovasculare in ultimii ani, exista un numar de simptome cheie pe care o persoana, cel mai probabil, va experimenta bine inainte de un atac de cord in pericol viata care poate salva viata.

Iată  simptomele cruciale care sunt susceptibile să apară cu o lună înainte de un atac de cord care poate îmbunătăți rata de supraviețuire atunci când este recunoscută în mod corespunzător.

Cu o lună înainte, slăbiciunea neobișnuită a corpului este un simptom cheie care rezultă din lipsa fluxului sanguin și a circulației. Datorită îngustării arterelor, mușchii slăbiți sunt un steag roșu atunci când vine vorba de anticiparea unui atac de cord în starea sa prematură.

Senzatia de apasare in piept

Cand ai o senzatie de apasare in piept care pare ca se accentueaza si iti ingreuneaza respiratia, suna de urgenta la medic. Acest simptom apare mai ales in cazul barbatilor, femeile acuzand mai ales simptome de greata, stari de voma sau dureri ale maxilarului.

Dureri sau amorteala

De obicei, cand inima are o problema, durerea iradiaza in partea stanga, mai precis in zona bratului stang. Indiferent daca durerea este vaga sau mai accentuata, ea nu trebuie ignorata.

 Respiratie scurta, palpitatii, si anxietate

Daca ai o senzatie de neliniste insotita de palpitatii si senzatia ca nu mai ai aer suficient, ar trebui sa mergi de urgenta la medic.

Arsuri, greturi, indigestie, dureri de stomac

Cand iei medicamente antiacide si arsurile nu trec, atunci s-ar putea sa fie vorba de o problema la nivelul inimii. Acest simptom se regaseste mai des la femei.