Ingredientul secret din bucataria ta care te scapa de punctele negre de pe fata!

Punctele negre se manifesta pe piele sub forma de pete mici si inchise la culoare, ca urmare a unor pori incarcati, fiind denumite si comedoane deschise.  Aceste semne sunt premergatoare aparitiei acneei si trebuie tratate din timp, ca sa nu dea nastere pustulelor. Acumularea de sebum in interiorul pielii duce la formarea de dopuri de sebum si de celule moarte, adevarate bacterii care favorizeaza aparitia punctelor albe de grasime, cu efect doar la suprafata pielii.

Atunci cand aerul oxideaza sebumul, apar  punctele negre. Culoarea lor este data de melanina din sebum, care se oxideaza atunci cand ia contact cu aeru

Pentru a indeparta punctele negre de pe fata ta nu este nevoie sa cumperi multe produse cosmetice si care costa foarte multi bani. Astazi va vom prezenta cum sa preparati o masca pentru a indeparta punctele negre dar si parul nedorit de pe fata cu un albus de ou.

Dupa ce separi albusul de galbenus, si il bati, poti incepe sa il aplici pe fata astfel:

Dupa ce intinzi albusul pe fata cat mai bine, ia straturi subtiri de vata si intinde-le pe fata, peste albus. Trebuie sa evitati zonele cu par pe care nu vreti sa le epilati precum sprancenele, genele sau alte zone.

Dupa ce ati aplicat pe fata trebuie sa lasati masca sa se usuce complet aproximativ 60 de minute. Cand simtiti ca masca este uscata complet puteti incepe sa trageti masca de pe fata dar trebuie sa faceti cu grija si nu toata masca dintr-o singura miscare pentru a nu irita pielea.

Alte tratamente naturale:

  • Pasta cu bicarbonat de sodiu: Acest amestec este unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru puncte negre. Intai se spala fata cu apa calduta, pentru a deschide porii. Se amesteca doua lingurite de bicarbonat de sodiu cu apa minerala. Pasta fina obtinuta se aplica abundent pe zona cu puncte negre, printr-un masaj bland, cu miscari circulare. Masajul si pasta cu rol abraziv vor elimina celulele moarte si impuritatile acumulate in pori. Dupa 5-10 minute se clateste cu apa calda, apoi cu apa rece, pentru inchiderea porilor. La final, se foloseste o lotiune tonica pe baza de otet de mere diluat, ca pielea sa-si recapete PH-ul normal. Procedura se repeta saptamanal.
  • Pasta din scortisoara cu miere: se amesteca o lingurita praf de scortisoara cu miere, iar pasta se aplica pe zona tratata, lasandu-se sa actioneze pe durata noptii. Se inlatura dimineata cu apa calduta. Tratamentul este recomandat a fi efectuat zilnic, pentru minimum 10 zile.
  • Pasta din fulgi de ovaz, miere si rosii: se storc patru rosii, se amesteca cu miere si cu fulgi de ovaz, pana de face o pasta. Se lasa sa se actioneze pe fata timp de 10 minute. Se aplica regulat, pana dispar inesteticele puncte negre de pe fata.
  • Scrub pentru puncte negre cu suc de lamaie, sare, iaurt si miere: unul dintre leacurile naturiste anti-puncte negre cu eficienta ridicata si dovedita. Pielea se va masa zilnic cu acest exfoliant natural, pentru cel putin 10 zile.
  • Scrub cu malai: o solutie la indemana tuturor pentru puncte negre este pasta formata dintr-o lingurita de malai si o lotiune pentru puncte negre folosita de obicei. Actiunea abraziva a malaiului va inchide porii. Eficienta maxima daca se aplica dupa ce s-a efectuat in prealabil o baie cu aburi pentru fata, prin care sa se deschida porii.
  • Infuzie pentru puncte negre cu musetel si ceai verde: aburul infuziei deschide porii. Tenul trebuie curatat in prealabil cu un demachiat potrivit tenului tau.
  • Masti cu argila pentru puncte negre: se amesteca o lingura de argila pulbere cu o lingura de apa si se aplica masca pe toata fata, cu exceptia zonei ochilor si a buzelor. Se sterge cu apa calduta in momentul in care se usuca. Odata cu ea, vor fi inlaturate si impuritatile din profunzimea porilor.