Modalitati naturale de a scapa de purici!

Fie ca e sezon de purici, nu doriti ca acesti dăunători sa fie în apropiere de casa ta sau de animalul de companie. Dacă sunteti deja infestat, ar trebui să fie pregătiti pentru a scăpa de ei din toate unghiurile din locuinta dumneavoastră. Desigur, există produse pe care le puteţi utiliza pentru a elimina acesti dăunători oportunisti din casa ta. Cu toate acestea, nu fiecare proprietar de animalut este dornici de a utiliza substanţe chimice asupra pisicilor sau cainilor iubiti.

Iata cateva remedii naturale impotriva puricilor:

  1. Citricele

Veţi avea nevoie de un pieptene cu purici, dar dacă nu aveţi unul, folositi un pieptene dinţat. Pregatiti două-trei lămâi, o oală, o sticla cu pulverizator, si trei cesti de apa. Se toarnă apă in oala pe aragaz si adauga lămâile. Aşteptaţi până când apa fierbe și lăsaţi soluţia timp de trei ore. Când aţi terminat, strecurati lămâia şi pune-ti lichid în sticla cu pulverizator. Utilizaţi soluţia ori de câte ori va pieptanati pisica sau câinele tau. Puricilor nu le place mirosul de lămâi şi curând vor părăsi animalele de companie singuri.

2.Spray acid

La fel ca in cazul lămâilor, puricii nu atrasi de otetul de mere. Ori de câte ori pisica sau câinele tau face o baie, se aplica oţet pe organismului  animalului. Ce este minunat este ca aceasta tehnica nu schimba nivelul pH-ului animalelor, fie ca ai un caine sau o pisica. De asemenea, acest lucru poate fi folosit pe animale de companie mai tinere. Într-o sticla cu pulverizator, completaţi-l cu sapte cesti de otet de mere, care se va aplica pe blana animalului tau. După cel puțin cinci minute, puteţi utiliza un sampon foarte uşoară pentru pisică sau de câine. Asiguraţi-vă că clătiţi bine.

3.Sarea

Un ingredient extrem de obisnuit precum sarea te poate ajuta sa scapi de purici, in mod special de puricii de pe covoare. Sarea este un agent ce deshidrateaza si usuca corpurile puricilor. Cum sa te folosesti de aceasta cale incredibil de ieftina de a scapa de purici? Ai nevoie de sare de masa sau orice alt fel de saruri de mare (cantitatea de care ai nevoie depinde de dimensiunea zonei in care trebuie sa imprastii sarea pentru a eradica puricii si o sticla mare de condimente.

Umpleti sticla de condiment cu sarea fina, insa lasati putin loc in sticla pentru a putea agita si mai apoi presara sarea.Presarati sarea pe covoarele din toate camerele. Sarea ar trebui sa acopere uniform zona dorita.Lasati sarea presarata pe covoare intre 12 si 48 de ore.Dupa 1-2 zile, aspirati sarea in totalitate.