Cel mai periculos aliment la doar 1 leu de care nu va dati seama!

Aproape cu totii consumam cafea de la dozator si niciodata nu ne gandim ce rau ne poate face acest lucru. In ziua de azi foarte putini oameni isi cumpara boabe de cafea proaspete macinate si chiar ibricul nu mai este la fel de folosit ca inainte.

Astazi cu totii preferam sa fim comozi si sa ne cumparam cafeaua de la dozator sau pliculetele de cafea instant 3 in 1. De asemenea aparatele de cafea cu capsula sunt pline de chimicale si ascund multe ingrediente.

Daca consumam pe o perioada lunga de timp aceste sortimente de cafea, putem resimti dureri de ficat, rinichi si ne putem scadea grav imunitatea.

Intruşi: ulei din margarină şi îngrăşăminte chimice

Am luat la întâmplare câteva pliculeţe de cafea “3 în 1″, le-am analizat eticheta şi am rugat medicii să o descifreze.

De exemplu, “Nescafe 2 în 1 Creamer” conţine: pudră pentru cafea, sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, corectori de aciditate, proteină de lapte (1,9%), emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi, esteri mono şi diacetil tartrici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi), anti aglomerant (dioxid de siliciu, sare), cafea instant (17%) şi sare iodată. Conţinutul rezultat are 48 de calorii.

Un alt sortiment, “3 în 1 Mild”, are zahăr în proporţie de 50%, sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, cafea instant (7,5%), corectori de aciditate (fosfaţii menţionaţi), proteină din lapte (0,8%), sare, emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi), arome, antiaglomerant (dioxid de sodiu) şi 66 de calorii.