Disfunctia nervului sciatic. Doua metode simple de a scapa de dureri

Nervul sciatic are radacina in zona lombara, trece prin coapse si ajunge la calcaie, motiv pentru care durerea este mare. De cele mai multe ori, termenul „compresia nervului sciatic” reprezinta pierderea elasticitatii muschilor din partea superioara a piciorului, iar acest lucru inseamna rigiditatea muschilor cauzata de varsta de peste 30 de ani.

Tratamentul presupune medicamente, insa exista exercitii fizice care sunt de mare ajutor, intrucat aceste exercitii te vor face sa uiti de durere.

Exercitiile de extindere ajuta la calmarea inflamatiilor si reduc durerea. Desi la inceput este posibil sa ti se para grele, vei realiza cat de mult te ajuta aceste exercitii.

Primul exercitiu 

trebuie sa stai culcat pe o suprafata plana, sa indoi piciorul si sa il tragi spre umar. Se mentine pozitia 30 de secunde. Se repeta exercitiul de doua ori.

 

Al doilea exercitiu

Se indoaie picioarele din pozitia culcata si se trag genunchii spre piept fara sa ridici bazinul de pe podea. Se incruciseaza picioarele la fel ca in imagine si se apuca picioarul sanatos si se trage. Se mentine pozitia 30 de secunde. Se repeta exercitiul de doua ori.

Disfunctia nervului sciatic. Doua metode simple de a scapa de dureri