Ce se intampla cu organismul tau daca mananci doua banane pe zi?

Bananele sunt fructe exotice cu gust dulce si cu aroma specifica. Doar doua banane sunt suficiente pentru asigurarea rezervelor de energie necesare sustinerii unui antrenament sportiv de 90 de minute. Aceste fructe exotice energizeaza organismul instant, sustinut si substantial, avand o serie intreaga de efecte benefice asupra sanatatii.

Bananele pot face cu adevarat minuni pentru organism, fiind cel mai consumat fruct de catre atleti. Nu doar energia provenita din consumul acestora le recomanda pentru consumul zilnic, ci si multe alte beneficii unice, inclusiv de prevenire a unei miriade de boli si afectiuni.

Valoarea nutritionala a unei banane:

Vitamina B6 – 0.5 mg
Mangan – 0.3 mg
Vitamina C – 9 mg
Potasiu – 450 mg
Fibre alimentare – 3g
Proteine – 1 g
Magneziu – 34 mg
Acid folic – 25.0 mcg
Riboflavină – 0.1 mg
Niacina – 0.8 mg
Vitamina A – 81 UI
Fier – 0.3 mg

Amelioreaza depresia

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat pe un esantion de pacienti diagnosticati cu depresie, consumul de banane ajuta la ameliorarea simptomelor acestei tulburari psihice, inducand o stare de bine.

Explicatia data de oamenii de stiinta este aceea ca bananele contin triptofan, un tip de proteina pe care organismul o transforma in serotonina (hormon asociat cu relaxarea, imbunatatirea starii de spirit si declansarea sentimentelor de fericire).

Reduce riscul de accident vascular

Bananele se remarca prin continutul bogat de potasiu si aportul foarte redus de sodiu, fiind excelente pentru reglarea presiunii arteriale. Datorita efectului lor benefic pentru sistemul cardio-respirator, Administratia de Alimente si Medicamente din SUA a permis industriei de comercializare a bananelor sa recomande aceste fructe ca avand capacitatea de a reduce riscul instalarii hipertensiunii arteriale si a producerii unui accident vascular cerebral.

Tratareaza anemia

Datorita continutului important de fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobila in sange, prevenind si contribuind la tratarea anemiei.

Imbunatateste memoria

Studentii unei facultati din Anglia au participat la un experiment special, in care au folosit bananele pentru a trece cu brio examenele anuale. Subiectii au consumat banane la micul dejun, in pauzele de la cursuri si la pranz, pentru a sesiza daca isi pot imbunatati astfel randamentul cerebral.

Rezultatele obtinute au demonstrat ca fructul bogat in potasiu i-a ajutat sa se concentreze mai bine, sa retina fara probleme informatiile si sa obtina note satisfacatoare in urma examinarilor.

Vindeca mahmureala

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a trata mahmureala este consumul unui milkshake din banane, lapte si o lingurita de miere. Aceste fructe au efect calmant asupra stomacului si regleaza nivelul glicemiei in sange. Laptele contribuie la hidratarea organismului dupa un abuz de alcool.

Ameliorarea simptomelor arsurilor gastrice

Intrucat actioneaza ca un medicament antiacid in organism, bananele sunt recomandate persoanelor care sufera de hiperaciditate gastrica.

Vindeca intepaturile de insecte

Un remediu natural eficient pentru tratarea intepaturilor de insecte este aplicarea partii interioare a cojii de banane direct pe muscatura, pentru reducerea umflaturii si calmarea iritatiei.

Combate greata

Greturile matinale din primul trimestru de sarcina pot fi prevenite prin consumul de banane intre mese. Efectul de mentinere a nivelului de glicemie constant este benefic in prevenirea starilor de greata la primele ore ale zilei.

Echilibrarea sistemului nervos

Complexul de vitamine B din banane calmeaza sistemul nervos. In plus, bananele sunt un inlocuitor excelent al gustarilor nesanatoase de care multe persoane abuzeaza atunci cand nivelul de glicemie scade sub efectul stresului cotidian.