Ce se intampla daca imprastiati sare prin casa dumneavoastra ?

De secole, sarea a fost folosită în case pentru curățenie. Nu are proprietăți toxice și din acest motiv oamenii au folosit-o pentru curățarea și dezinfectarea obiectelor din casele lor. Este foarte utila și extrem de ieftina.

Pastreaza furnicile la distanta

Sarea este soluția potrivită dacă doriți să tineti furnicile departe de dulapurile sau ferestrele de depozitare a alimentelor. Puneți niște sare pe pervazuri sau pe orice altă suprafață atașată de furnici. Atunci când se aplică astfel, sarea va reduce nivelul de umiditate din casă.

Utilizați sare pentru a lustrui alama, argintul și cupru

Dacă aveți ornamente din alamă, cupru și argint, cu siguranță veți dori să le păstrați curate. Metalele se oxideaza cu timpul și datorită acestui lucru, veți avea nevoie de o metodă care să le mențineti curată. Sarea este soluția cea mai simplă, mai ușoară și mai puțin corozivă pentru această problemă.

Faceți un amestec de sare și oțet și frecați obiectele până incep să strălucească. Acest amestec va dizolva orice pete și murdărie.

Sare pentru curățarea ferestrelor pentru mașini și case

Combinați câteva linguri de sare și un litru de apă caldă, pentru a vă curăța ferestrele și pentru a scăpa de petele încăpățânate. Se freacă și curăță ferestrele cu acest amestec. Le va face să strălucească și acest efect va dura. De asemenea, cu acest amestec, vă puteți curăța ferestrele mașinii.

Curățați canalele de scurgere

Faceți un amestec de sare și apă fierbinte și turnați-l în chiuvetă. Depunerile de grăsimi care provoacă scurgerea înfundată și deodorizează chiuveta vor fi topite de sare.

Faceți culorile mai luminoase

Aceasta este o soluție uimitoare dacă doriți ca perdelele sau covoarele de fibre să aibă din nou o strălucire originală. Cu o singură spălare, culoarea lor poate fi restaurată prin înmuierea unei cârpe în apă sărată concentrată și frecare cu covoarele și covoarele decolorate. Orice pete și pete vor fi curățate, care anterior au fost aproape imposibil de îndepărtat cu detergenți convenționali.

Protecția dinților

Ori de câte ori aveți o durere de dinți și răni in gură, dizolvați sarea în apă caldă și turnați lichidul în gură. Are efecte uimitoare și este o apă de gură incredibilă.

Albirea dinților și îngrijirea dentară

Faceți un amestec de sare și bicarbonat de sodiu pentru a vă albi dinții. Puteți aplica amestecul oricând doriți. Acesta vă va ajuta să păstrați dinții albi și curățiți.

Îmbrăcăminte uscată în timpul iernii

Utilizați sare în spălarea finală pentru a preveni scăderea hainelor. Este foarte util dacă vă uscați hainele afară la soare. Hainele tale vor fi moi și fără o singură pată.