Cei de la MCDONALD’S afirma ce contin cu adevarat burgerii !

După ani de zile de speculații și pretențiile neconfirmate, McDonald a recunoscut în cele din urmă ceea ce contine cu adevărat burgeri lor. Ați auzit, probabil, zvonurile despre cel mai popular lanț de fast-food.

Ingredientele unui sandvici tip hamburger

Chifla pufoasa: faina alba (1) imbogatita cu niacina (vitamina B3), fier, tiamina (vitamina B1), riboflavina (vitamina B2) si acid folic, sirop de porumb bogat in fructoza (2) – celebrul High Fructose Corn Syrup, zahar, drojdie, ulei de soia sau de rapita, gluten din grau, sulfat de calciu, carbonat de calciu, sulfat de amoniu (5), clorura de amoniu, “balsam” pentru coca ce poate contine una sau mai multe substante chimice (Sodium Stearoyl Lactylate, DATEM, acid ascorbic, azodicarbonamida (3), mono si digliceride ale acizilor grasi, monogliceride ethoxylate, fosfat de monocalciu, enzime, guma de guar, peroxid de calciu, acid sorbic, propionat de calciu sau propionat de sodiu si lecitina de soia.

(1) In procesul de inalbire al fainii, industria alimentara trateaza graul, ducand la formarea unei substante chimice denumite aloxan. Aceasta este un produs derivat al acidului uric si este folosit in experimente pentru a induce diabetul organismelor sanatoase.

(2) Siropul de porumb bogat in fructoza este acuzat pentru epidemia de obezitate si cresterea numarului de diabetici in Statele Unite. Mai mult, el este contaminat de obicei cu mercur.

(3) Azodicarbonamida poarta si numele de scena de “pasta roz”, intrucat este adaugata in carnea procesata din industria fast-food, dar si pentru albirea fainii si in industria textila. Substanta este folosita ca agent de inalbire in producerea plasticului spuma. In Europa este interzisa, deci teoretic ar trebui sa lipseasca din orice hamburger comercializat in UE.

(4) Acidul sorbic este un puternic iritant, in cantitati mari avand potentialul sa provoace leziuni severe ale ochilor, pielii si sistemului respirator.

(5) Sulfatul de amoniu este un produs secundar al procesului de prelucrare a fibrelor sintetice si otelului. Pana de curand, sulfatul de amoniu a fost cea mai ieftina sursa de nitrogen pentru ingrasaminte.

Restul ingredientelor, adica rondelele de ceapa si vita, ar fi naturale. McDonalds precizeaza ca felia de carne din hamburger este 100% naturala, fara potentiatori, coloranti sau afanatori, ci doar cu sare si piper. Totusi, nu precizeaza cum sunt crescute vitele si cu ce sunt hranite animalele care sfarsesc prin a ajunge in diferitele sandviciuri de tip hamburger.