Cel mai bun mod de a va curata calcaile!

Aveţi călcâie aspre şi crăpate? Aţi încercat toată gama de creme pentru hidratarea acestora, însă niciuna nu a dat rezultatul dorit? Încercaţi reţetele naturiste oferite de noi, iar rezultatul va fi uimitor.

Aveţi grijă la carenţa de vitamine:

La prima vedere, călcâiele aspre şi crăpate sunt doar o problemă estetică, ce n-ar trebui să ne dea dureri de cap. Netratate la timp însă, fisurile se adâncesc simţitor, apărând dureri în timpul mersului, senzaţii neplăcute de mâncărime şi sângerări frecvente.

În primul rând, să avem grijă ce încălţăminte purtăm şi să ne ferim în special de pantofii decupaţi la spate, marginile acestora îngroşându-ne călcâiele, până capătă un aspect solzos.

Evitaţi de asemenea statul prelungit în picioare, nu folosiţi în exces apa fierbinte şi aveţi grijă la deficienţa de vitamine, minerale, zinc şi Omega 3. Se recomandă totodată mărirea consumului de calciu şi de fier. Consumaţi cât mai multe legume verzi, cereale, germeni de grâu, produse din cereale integrale, nuci, alune, lapte, brânză, iaurt, lapte din soia, peşte slab, cereale, broccoli. Pentru mai mult fier, apelaţi la carnea de pasăre, ouă şi la fasolea boabe, iar pentru mai mult zinc consumaţi din belşug stridii, crab, orez brun şi spaghete.

Masaj cu căpşune, sare de mare şi ulei de măsline

Amestecaţi zece căpşune cu două linguri cu ulei de măsline şi o linguriţă cu sare de mare sau grunjoasă. Întindeţi această pastă pe călcâiele dureroase şi masaţi cu putere, apoi lăsaţi să acţioneze timp de un sfert de oră. Îndepărtaţi uşor, alternând apa caldă cu cea rece.

Acelaşi efect uimitor îl vor avea şi două portocale tăiate felii, o cană cu ulei vegetal şi o cană cu sare grunjoasă. Amestecaţi uleiul cu sarea, apoi introduceţi feliile de portocală pe rând în compoziţia obţinută şi masaţi puternic călcâiele. Îndepărtaţi cu apă călduţă. În loc de portocală puteţi folosi cu succes şi lămâia.

Usturoiul şi mierea vă scapă de probleme

Luaţi o căpăţână de usturoi, pisaţi-o foarte bine, apoi amestecaţi-o cu miere şi aplicaţi amestecul obţinut direct pe piele, lăsând să acţioneze 20 de minute. Călcâiele îşi vor recăpăta catifelarea cu care eraţi obişnuiţi. La fel de bun este şi amestecul de untură cu alifie de gălbenele. Cum se utilizează: încălziţi pe foc 50 grame de untură până se topeşte şi amestecaţi cu câteva linguriţe cu gălbenele. Lăsaţi 24 de ore şi masaţi locul dureros.