Cele mai ignorate simptome ale cancerului!

Pot resimti simptome care persista de mult timp si probabil inca nu stii de la ce provin. Afla de la Dr. Oz care sunt simptomele ingnorate ale cancerului. Daca doriti sa va feriti de cancer si sa preveniti instalarea acestei boli necrutatoare, nu ignorati semnalele trimise de propriul organism. Iata care sunt acestea:

Noduli limfatici pe gat, subrat sau zona inghinala

Modificarile in sistemul limfatic pot duce la aparitia unor ganglioni limfatici de dimensiuni mari care prezinta riscul imbolnavirii de cancer.

Tusea persistenta

O tuse care persista mult timp poate sa semnaleze o problema la nivelul plamanilor si trebuie luata in serios. În special atunci cand este insotita de o scadere a poftei de mancare, o pierdere rapida in greutate, expectoratie cu sange, precum si o respiratie ingreunata si suieratoare.

Mancarime persistenta si inexplicabila

Chiar daca de cele mai multe ori acest simptom nu are legatura cu cancerul, mai exista cazuri in care s-a demonstrat ca poate sa fie asociat cu cancerul uterin (mancarimi genitale persistente) sau cu cancerul cerebral (mancarimi persistente la nivelul narilor).

Dificultăți de respirație

Multe persoane care au primit diagnosticul de cancer pulmonar susțin că, înainte de a descoperi că sufereau de această maladie, deseori aveau dificultăți de respirație. Cel mai probabil, acest semnal de alarmă este trecut cu vederea, fiind considerat ceva trecător sau un simptom al astmului.

Infecții frecvente

Dacă suferi de infecții în mod frecvent, nu este exclus să ai leucemie. Leucemia este o boală cauzată de creșterea anormală a numărului de globule albe (leucocite), ceea ce inhibă abilitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor. La adulți, cele mai frecvente semne ale leucemiei sunt febra și alte simptome asociate răcelilor și gripelor.

Pierdere în greutate

Deși multe persoane probabil că s-ar bucura dacă ar slăbi câteva kilograme de pe o zi pe alta, adevărul este că pierderea subită și excesivă ar putea fi un simptom al cancerului.

Dacă în prezent nu urmezi nicio dietă pentru slăbit, dar totuși ai pierdut recent mai mult de 4,5 kilograme, ai putea suferi de cancer pancreatic, gastric, pulmonar sau de esofag.

Dificultăți de înghițire

În situația în care resimți disconfort sau ai orice altă dificultate de înghițire, te sfătuim să-ți contactezi medicul. Ai putea suferi de cancer la esofag, stomac sau gât.