Cum sa preparati cascavalul de casa?

Da este adevarat, puteti prepara cascaval la dumneavoastra acasa fara ustensile si ingrediente costisitoare. Este important sa aveti lapte natural, branza de vaci proaspata si celelalte ingrediente. Dacă vă place ce a ieșit, data viitoare puteți dubla sau tripla cantitățile, pentru a obține mai mult cașcaval de casă.

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 500 g de brânză de vaci
  • 60 g de unt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Adaugati branza de vaci facuta bucati mici intr-o oala impreuna cu laptele. Amestecati si puneti vasul pe foc. Cand incepe sa fiarba amestecul, strecurati amestecul printr-o panza intr-un alt vas.

Adaugati peste brazna strecurata untul, sarea si bicarbonatul. Puneți vasul pe foc și lăsați amestecul să fiarbă circa 10 minute, amestecând cu un tel. Compoziția trebuie să devină fină, fără bucăți mari de brânză. Lăsați focul la mic, deoarece brânza se va topi și se va prinde de vas.

Când compoziția a devenit omogenă, turnați-o într-o formă rotundă (un bol mare sau două boluri mici), sau într-o tăviță dreptunghiulară. Puteți folosi orice fel de formă doriți.

Acoperiți forma sau formele cu o folie de plastic, și dați-le la rece, în frigider sau în balcon, dacă este iarnă. Lăsați cașcavalul 1-2 zile, pentru a se întări bine.

Apoi puteti taia cascavalul felii si poate fi servit imediat. Pentru un gust mai iute sau mai sarat puteti adauga si putina branza de oaie.