Iata ce se intampla daca bei un pahar de apa cu bicarbonat de sodiu!

Milioane de oameni din întreaga lume au bicarbonat de sodiu în casă, folosindu-l în scopuri culinare, la curățarea locuinței și pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

Deși multe persoane preferă să utilizeze produsele convenționale existente pe piață, unele aleg să valorifice această pudră albă care are numeroase utilizări.

Bicarbonatul de sodiu trebuie consumat în cantități moderate și în doze mici. S-a dovedit că un consum regulat îmbunătățește funcțiile organismului, deoarece reglează nivelul de pH din corp, reducând aciditatea.

Apa cu bicarbonat de sodiu este unul dintre cele mai vechi și mai utilizate remedii din întreaga lume. Iata cele mai bune beneficii asupra sanatatii:

Îmbunătățește performanta

Acidul lactic eliberat în timpul activității fizice se poate acumula în mușchi și articulații, provocând înțepenire și oboseală musculară.

Regleaza colesterolul

Consumul de apă minerală cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol, mai ales al celui numit LDL sau „colesterol rău”.

Însă, având un conținut ridicat de sodiu, acesta nu este un remediu recomandat persoanelor cu hipertensiune arterială, întrucât consumul său le poate agrava problema.

Trateaza durerile articulare

Nivelul ridicat de acid uric din urină și din sângele prezent în diverse țesuturi din corp poate provoca dureri și boli cronice, cum ar fi guta sau artrita.

Ameliorează infecțiile tractului urinar

Apa cu bicarbonat de sodiu poate acționa ca o barieră protectoare împotriva infecțiilor tractului urinar datorită abilității sale de a reduce nivelul de aciditate din urină.

 Ingrediente:

  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu (3 g)
  • 1 pahar de apă (200 ml)