Iata ce se intampla cu organismul tau daca mananci trei oua pe zi!

In trecut toate organizatiile de sanatate sustineau ca nu este indicat sa se consume foarte multa oua pe zi deoarece va creste nivelul de colesterol. Din fericire toate studiile au fost demonstrate ca fiind gresite si s-a dovedit in final ca sunt foarte sanatoase.

Ouăle se află printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Un ou conţine toate substanţele nutritive necesare pentru a transforma o singură celulă într-un puişor. Cu toate acestea, ouăle au dobândit o reputaţie proastă, pentru că gălbenuşurile sunt bogate în colesterol

Colina este foarte renumita pentru stimularea functiilor creierului si memoriei. Colina este importanta pentru tratarea leziunilor ale muschilor, pentru oase si pentru boala ficatului gras.

Vitamina D permite o absorbtie a calciului in corp si acesta este necesar pentru coagularea sangelui. Oul este un super-aliment deoarece conţine numeroase substanţe nutritive cu rol esenţial în menţinerea stării de sănătate (vitamina A, B2, B5, B6, B12, D, E, K, acid folic, seleniu, fosfor, calciu şi zinc)  şi acizi graşi Omega 3 (care au rol important în reducerea inflamaţiilor în organism, prevenind afecţiuni precum osteoartrita sau bolile cardiace.

Ouale au importante surse de proteine de calitate precum 6 grame la un ou si aminoacizi care ajuta in dezvoltarea tesuturilor, promoveaza cresterea masei musculare, reglarea tensiunii arteriale si intaresc oasele.

Să nu uităm că ouăle nu înseamnă doar colesterol. Ele conţin şi alte substanţe nutritive, având multe beneficii impresionante:

  • Conţin multă luteină şi zeaxantină, antioxidanţi ce reduc riscul bolilor de ochi, precum degenerescenţa maculară şi cataracta (30, 31).
  • Conţin multă colină, o substanţă nutritivă pentru creier, de care peste 90% dintre oameni duc lipsă (32).
  • Conţin proteine animale de calitate, care cresc masa musculară şi îmbunătăţesc sănătatea oaselor (33, 34).
  • Studiile arată că ouăle cresc senzaţia de saţietate şi ne ajută să pierdem grăsime (35, 36).
  • Ouăle au şi un gust foarte bun şi sunt foarte uşor de preparat.

Deci, chiar dacă ouăle ar avea mici efecte adverse asupra colesterolului din sânge, beneficiile consumării lor depăşesc cu mult efectele negative.