O cana cu cacao consumata dimineata poate avea efecte benefice in protectia inimii si a creierului, preventia diabetului si scaderea tensiunii

Pudra de cacao contine multe substante naturale pentru organism,pe langa faptul ca ea e un ingredient pentru copturi.Ea contine zinc,fier,cupru,sulf,vitamine,complexulB.

Mod de preparare:

Peste 2 lingurite de pudra de cacao,turnati 250 ml de apa fierbinte.In acest fel,puteti inlocui cafeaua de dimineata.Pudra,atunci cand intra in contact direct cu apa,duce la eliberarea a peste 700 de compusi antioxidanti.

Previne aparitia bolilor

Ea contine flavonoide care diminueaza riscul imbolnavirii de diabet zaharat,accident vascular,infarct miocardic,cancer.

Imbunatateste starea de spirit

Ea are puterea de a stimuli eliminarea serotoninei si endorfinei-care sunt hormonii fericirii.

Protejeaza inima

Cacaoa contine antioxidanti care accelereaza aparitia celulelor deteriorate si a bolilor cardiovasculare.

Previne diabetul de tipII

Ea contine flavonoide care reduc riscul aparitiei diabetului de tip II,avand totodata si proprietati antiinflamatoare.Conform unui studio realizat in Spania,daca veti consuma o ceasca de cacao in fiecare zi,veti scadea riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

Curata vasele

Ea previne formarea cheagurilor de sange si rotejeaza peretii vaselor ce pot fi deteriorate sub actiunea radicalilor liberi.

Reduce tensiuna artriala

Consumati zilnic pudra de cacao,pentru a reduce tensiunea arteriala si pentru a proteja organismul de aparitia bolilor de inima.

Protejeaza creierul

Cacaoa contine antioxidanti care previn aparitia bolilor mintale si congestiilor cerebrale.

Reduce inflamatia

Cacaoa are in compozitie antiinflamatori naturali care amelioreaza inflamatiile.

Improspateaza pielea deteriorate

Cumparati un unguent cu cacao si miere daca aveti probleme cu pielea.Lasati-o sa actioneze timp de 15 minute,apoi spalati-va cu lapte degresat.