Deshidratarea este daunatoare ! Semne ca organimsul tau are nevoie de apa Deshidratarea este daunatoare ! Semne ca organimsul tau are nevoie de apa !

Fiecare țesut din corpul nostru este format dintr-un procent mare de apă, ceea ce înseamnă că trebuie să bem mai mult din acesta pentru a ne menține corpul sanatos. Mușchii și rinichii sunt 73% apă, sângele este 83% apă. Plămânii sunt 90% apă, iar creierul este 76% apă. Bărbații ar trebui să bea aproximativ 12 cești de apă, iar femeile ar trebui să rămână la 9.

Dacă nu beți suficientă apă, este posibil să aveți următoarele simptome:

Urina întunecată

Urina la persoanele sănătoase este galben deschis. Dar, dacă corpul dvs. nu are apă, rinichii vor elibera mai multe deșeuri în urină (celule sanguine moarte, toxine și proteine), motiv pentru care urina are culoare închisă. Culoarea urinei dvs. poate fi afectată de unele medicamente, vitaminele B, sfecla, murele, sparanghelul și colorarea alimentelor. Dacă s-a schimbat culoarea urinei, utilizați apă. Dacă nu devine mai ușoară, este posibil să aveți de-a face cu o afecțiune severă, cum ar fi hepatita sau calculi biliari.

Reducerea producției de urină

Persoanele sănătoase urinează de 6-7 ori pe zi. Dacă corpul este deshidratat, acesta nu va putea înlocui fluidele pe care le-a excretat și rinichii vor păstra mai multe lichide pentru a preveni deshidratarea. Dacă nu mergeți la baie acest lucru frecvent, luați în considerare mai multă apă.

Constipație

Deshidratarea duce la constipație. Corpul atrage apa din fiecare tesut, inclusiv colonul. Atunci când intestinul gros nu are apă, acesta nu reușește să-și îndeplinească funcția normală și rămâne blocat. Bea mai multă apă pentru a preveni acest lucru.

Constipația este uneori determinată de activitatea fizică insuficientă, hipotiroidismul, inflamația intestinelor, sensibilitățile alimentare și stresul cronic.

Piele uscată și încrețită

Dr. Diana Howard explică faptul că deshidratarea face ca pielea să fie iritată, inflamată, afectata de mâncărime și sensibilă. Dacă aveți de-a face cu o situație mai gravă, este posibil să ajungeți la piele roșie, crăpături și sângerări. Deshidratarea contribuie, de asemenea, la formarea ridurilor. Beți mai multă apă pentru a vă face pielea să arate din nou mai tânără.

Foamea și creșterea în greutate

Corpul uman poate fi un miracol, dar nu poate face diferența între foamete și sete. Hipotalamusul controlează aceste două și, adesea, interpretează greșit setea de foame. Aceasta înseamnă că, dacă luati o gustare de fiecare dată când vă este sete, veți câștiga greutate.

Dacă vă este foame, beți o ceașcă de apă și așteptați 15 minute. Dacă încă mai doriți să mâncați sandwich-ul, mergeți la el.

Sete și gură uscată

Oamenii nu pot crede că a fi sete înseamnă că organismul este deja deshidratat. Gura uscată este, de asemenea, un semn comun, astfel încât să vă dați mai bine corpului puțină apă.

Dureri de cap

Amintiți-vă cum am spus că corpul atrage apa de la fiecare organ și țesut? Păi, atrage apă și din creierul tău. Acest lucru face ca, creierul să-și piardă umiditatea și să se micsoreze sau să se retragă de pe craniu. Acest lucru activează receptorii de durere și veți ajunge cu o durere de cap urâtă. Insuficiența aportului de apă reduce volumul de sânge și, de asemenea, reduce cantitatea de oxigen care ajunge la creier. Vasele de sânge din creier se dilată și durerea de cap se înrăutățește.

Oboseală

Conform unui studiu din 2011, deshidratarea ușoară duce la oboseală și lipsă de energie. Inima lucrează mai mult pentru a transporta oxigenul și substanțele nutritive în întregul sistem. Când te simți obosită, sări peste ceașcă de cafea și bea un pahar cu un pahar de apă. Amintiți-vă că, cafeaua și alte băuturi cu cofeină vor deshidrata chiar mai mult corpul. Cafeaua, ceaiul, sifonul și băuturile cu zahăr dulce nu ar trebui folosite în locul apei.

Dureri articulare

Apa lubrifiază articulațiile și oprește frecarea dintre oase. În cazul în care corpul dumneavoastră nu are suficientă apă, articulațiile își vor pierde substanțele nutritive, ceea ce dăunează cartilajului. Atunci când organismul nu are apă mai mult timp, cartilajul poate fi deteriorat într-o măsură ireversibilă.