Exercitii pentru muschii fesieri mai eficiente decat genuflexiunele !

In special doamnele si domnisoarele isi doresc un poesterior de invidiat cat mai tonifiat.Ei bine pe langa clasicele genoflexiuni, putem alege dintr-o gama variata de exercitii pentru fesieri. In continuare am sa vi le prezint pe cele mai eficiente:

Fandari

Fandarile sunt considerate exercitii foarte bune atat pentru coapse, cat si pentru fesieri (acestia fiind actionati in momentul ridicarii si schimbarii fandarii pe celalalt picior). Aceste exercitii pentru fund nu sunt atat de complicate. Pentru a efectua corect o fandare in fata, trebuie sa pasiti suficient de departe astfel incat la fandare genunchiul care se indoaie sa nu va depaseasca varful piciorului (altfel spus gamba piciorului din fata sa ramana perpendiculara pe podea – ca in imagine). Piciorul din spate trebuie sa fie intins.

Ridicari de bazin

Începe exerciţiul fiind culcată pe spate, braţele sunt pe lângă corp. Ridică bazinul de la podea, sprijinindu-te în talpa unui singur picior, celălalt picior fiind extins perpendicular podelei.Din această poziţie ridică bazinul în sus, păstrând neschimbată poziţia piciorului extins. Exerciţiul antrenează muşchiul fesier mare. Repetă mişcare de 20 de ori cu un picior, apoi revino la poziţia iniţială, schimbă piciorul reluând exerciţiul.

Fluturas

Acestea se regasesc printre cele mai simple exercitii pentru fund. Va asezati in pozitia din imagine, avand grija sa puneti o perna sub genunchi. Ridicati unul din picioare ca in imagine, cat de sus puteti, apoi reveniti in pozitia initiala fara a apropia genunchii. Faceti 20 de ridicari pentru fiecare picior, ram anand in pozitia de ridicare maxim pret de 3 secunde.