Exercitiile ce ne asigura un abdomen de vis !

Odată cu venirea verii, cu toții visăm la un corp cat mai tonifiat. Și ca să nu fim nevoiți să ne mascăm kilogramele în plus, acumulate în timpul iernii, putem alege câteva exerciții simple prin care să obținem silueta dorită.

  1. Aseaza-te pe salteluta, sprijina-te in maini si ridica picioarele indoite. Fa o miscare de rotatie la dreapta si la stanga. Repeta aceasta miscare de vreo 10 de ori, la dreapta si la stanga, fara sa te grabesti, concentrandu-te asupra respiratiei.
  2. Stai în picioare, ridică mâna dreaptă şi du-o îndoită uşor spre stânga. Ridică piciorul drept astfel încât genunchiul să ajungă la nivelul soldurilor şi roteşte-l până întâlneşte cotul mâinii ridicate, după care revino în poziţia de start. Repetă mişcarea şi pentru cealaltă parte a corpului, câte 10-15 reprize pentru fiecare.
  3. Abdomene crunches: stai întinsă pe podea, cu genunchii îndoiţi şi tălpile lipite de sol. Du mâinile la ceafă, ridică-te puţin din trunchi, astfel încât omoplatii să nu mai atingă podeaua. Această este poziţia de baza, iar de aici încolo nu trebuie decât să mai ridici corpul puţin, apoi să îl aduci înapoi, având grijă că omoplatii să nu atingă solul. Aceste abdomene îţi lucrează întregul abdomen.
  4. Poziţia Scândură: deşi pare simplu la prima vedere, acest exerciţiu se va dovedi a fi deosebit de dificil la început. Stai cu faţă spre podea, sprijinită în antebraţe, cu picioarele întinse, sprijinindu-te pe vârfurile degetelor. Spatele trebuie să fie drept, iar capul trebuie să fie într-o poziţie neutră, adică nici ridicat, nici coborât, astfel încât coloana să nu fie curbată. Pentru a putea menţine această poziţie, va fi nevoie să îţi foloseşti intens muşchii abdominali.
  5. Stai în poziţia culcat pe spate, cu mâinile întinse şi ridicate pe lângă cap. Întăreşte muşchii abdominali şi ridică deodată mâinile, cât şi picioarele de pe sol, menţinând 15 secunde această postură. Apoi fără ca mâinile şi picioarele să atingă solul, roteşte-ţi corpul astfel încât să ajungi pe burtă. Menţine această postură timp de 15 secunde, după care revino în poziţia de start. Repetă exerciţiul complet de cel puţin 4 ori.