Fiecare femeie trebuie sa cunoasca aceste simptome clare ale cancerului ovarian!

În prezent, cancerul, ucigașul tăcut, este o boală care provoacă moartea în fiecare țară din întreaga lume. Statisticile spun că aproape 30% din toate cazurile fatale din Canada în sine se datorează cancerului în comparație cu alte boli și probleme grave de sănătate. Canadian si American Cancer Societies au estimat ca exista 2800 de cazuri noi si 1750 de decese in Canada, in timp ce 22280 de cazuri noi si 14240 de decese in Statele Unite din cauza cancerului ovarian.

Ce este cancerul ovarian?

Atunci când celulele ovarelor formează tumori, care mai târziu devin maligne, apare cancerul ovarian. Așa cum am spus deja, cancerul ovarian este, de asemenea, numit „ucigașul tăcut” și acest lucru se datorează faptului că de multe ori are puține sau poate nici un simptom, și este foarte dificil de a fi detectat.

Chiar dacă afectează în principal femeile aflate în postmenopauză, de curând afectează și femeile cu vârstă mai mică de  30 și 40 de ani. Cu toate acestea, cercetările recente susțin că detectarea cancerului ovarian în stadiile incipiente poate crește semnificativ șansele de supraviețuire. Prin urmare, controalele medicale în mod regulat sunt o necesitate!

4 Simptome care pot fi semne ale cancerului ovarian

  1. Balonare persistenta

Dacă vă simțiți balonati, iar balonarea este frecventă și consecventă și dacă această afecțiune durează mai mult de trei săptămâni, aceasta poate fi adesea un semn sau un indicator al creșterii unei tumori canceroase.

  1. Durerea inferioară abdominală și pelvină

În ciuda faptului că sunt normale, crampele menstruale și perioadă dureroasă, unul dintre semnele de cancer ovarian poate fi o durere persistentă, mai mare de trei săptămâni. Femeile, femeile aflate în perioada premenopauza, iau în considerare în special aceste simptome ca parte a durerii lor obișnuite, dar ar trebui să fie foarte atenți.

  1. Dificultate de a mânca / te simti satul rapid

Pierderea apetitului sau, cel puțin, scăderea apetitului, dintr-o dată, și dacă durează mai mult de trei săptămâni, poate fi un indicator al unor afecțiuni, cum ar fi intestinul, intestinul, stomacul. Cu toate acestea, ar fi mai bine să mergeti la medicul dumneavoastră și să vă comunice simptomele, deoarece astfel de semne pot fi de asemenea indicatoare pentru cancer.

4.Creșterea nevoii de urinare

Dacă aportul dvs. lichid este același ca de obicei, iar vizitele la toaletă devin mai frecvente decât de obicei, acesta poate fi un semn al unui cancer ovarian. De asemenea, nevoia urgentă și incapacitatea de a menține urina pot fi considerate un alt semn al cancerului ovarian.

Din păcate, toate aceste simptome pot fi legate de problemele de sănătate cu tractul urinar al tractului gastrointestinal. Dar, dacă observați unele dintre aceste semne și indicatoare și dacă acestea durează o perioadă prelungită de timp, atunci trebuie să le respectați inițial frecvența și persistența. Dacă acestea sunt încă prezente după câteva săptămâni, atunci trebuie să mergeti la medicul dumneavoastră cât mai curând posibil și să faceți o verificare.